Wist-je-datje

Wist je dat KVLV voor de Canvasactie van Sofie Lemaire ‘Meer vrouw op straat’ Jeanne Cardijn’ nomineerde?

Met de actie ‘Meer vrouw op straat’ willen Canvas en Sofie Lemaire samen met de Vlaamse steden en gemeenten op zoek naar vrouwen uit de recente en niet zo recente geschiedenis die een plek in het straatbeeld verdienen. Tussen alle straten in Vlaanderen en Brussel die naar bekende personen genoemd zijn vind je maar bitter weinig straten die de naam van een vrouw kregen.

Waarom Jeanne Cardijn? Zij was de voorzitster van KVLV van 1923 tot 1961. Ze verbeterde de levenskwaliteit van heel wat vrouwen en plattelandsgezinnen. Dit deed ze onder andere door de aandacht te vestigen op gezond eten en hygiëne. Onder Jeanne Cardijn werd tevens het eerste ‘Ons Kookboekje’ in 1927 gepubliceerd.